Obiščite nas: Maribor, Gosposka ul. 27   l  Lenart, Nikova ul. 1a   l  Ljubljana, TPC Murgle
Potrebujete pomoč? Kontaktirajte nas: 02 25 15 123 ali info@spletna-zlatarna.si
Vaša košarica (0): 0,00€

Bodoče neveste, že poznate letošnje poročne trende?

Neveste še nikoli niste čutile večjega pritiska pri organizaciji svoje poroke kakor zdaj, v dobi Pinteresta, Instagrama in drugih socialnih omrežij: želite slediti trendom, hkrati pa hočete unikatno, nepozabno in posebno poroko.

V poplavi fotografij na spletu in všečnih idej se morate nekako odločiti, kakšna bo vaša poroka: kakšna naj bodo vabila, barvna shema, dekoracija, hrana, katero poročno obleko izbrati …

Nikar ne obupajte! Za vas smo pripravili poročne trende za leto 2019, s katerimi boste dobile ideje, ki jih boste lahko poustvarile in prilagodile tako, da bodo ustrezale vajini osebnosti in vajinemu najlepšemu dnevu.

Bodoče neveste, odprite svoj poročni planer in si zapišite najpomembnejše poročne trende letošnjega leta!

1. Barve – intenzivne in drzne

Leto 2019 se poslavlja od priljubljenih odtenkov rožnate in »rose gold« ter pozdravlja močne in intenzivne barve.

Barvni inštitut Pantone je za barvo leta 2019 izbral »Living Coral« – živahno koralno barvo z zlatim podtonom, ki jo poročni poznavalci uvrščajo v sam vrh letošnjih poročnih barvnih shem.

Poleg koralne so barve letošnjih porok še: turkizna, »teal« oziroma zeleno-modra, pudrasto roza, smaragdna, »burgundy« oziroma zamolkla vinsko rdeča …

porocni_trend_barve

In kako v svojo poroko vnesti te barve?

Barve so primerne bolj za drzne, a jih kot dodatek brez težav dodate tudi elegantnemu poročnemu stilu.

Začnete lahko z nekaj dodatki ene ali več omenjenih barv na vabilih, nato pa jih vpletete tudi v druge poročne tiskovine (sedežni red, imenski kartončki svatov, zahvale …), namizno dekoracijo, okraske prostora, rože poročnega šopka, ki se lahko ponovijo tudi na poročni torti

Mimogrede, svojo trendi poroko lahko svatom napoveste že z vabilom, na katerega dodate tudi domiselne ilustracije, enega največjih trendov 2019, ki jih lahko sami ali v sodelovanju z umetniki personalizirate in z njimi resnično navdušite.

Veliki hit letošnjega leta so tudi pisani konfeti v izbrani barvni shemi, ki delno zamenjajo riž, s katerim svatje obsujejo mladoporočenca. Bolj bo pisano in barvito, boljše bo.

2. Vpliv poroke Meghan Markle

slavna_poroka PHOTO: WPA POOL

Tako je očitno, da se vplivu največje poroke lanskega leta resnično ne bomo mogli izogniti: klasična eleganca z izbranimi detajli bi lahko v nekaj besedah povzeli videz in celotno vodilo poroke Meghan Markle in princa Harryja.

Čeprav se pravljična poroka lepotice, ki se je poročila s princem, zdi oddaljena tako časovno kot z vidika enormne količine denarja, ki jo je kraljevski dvor zanjo namenil, pa poročni strokovnjaki že govorijo o t.i. »Meghan efektu«.

Ne le v elegantnih preprostih oblekah, temveč tudi v vlečkah s čudovitimi detajli, minimalističnih poročnih prstanih, čistih barvnih shemah in preprostih, a edinstvenih dekoracijah rož oziroma zelenja – bolj naravno, etično in preprosto, bolje bo; kakršno je bilo tudi vodilo kraljevske poroke.

porocni_prstani_228 Trend Meghan Merkle narekuje elegantne, nežne in minimalistične poročne prstane.

 

3. Poročna obleka in pričeska

»Kakšno poročno obleko naj izberem?« je najbrž eno prvih vprašanj, ki si jih po zaroki zastavi bodoča nevesta.

Vpliv kraljeve poroke bo letos opazen, zato boste z elegantno in preprosto obleko z dolgimi rokavi ter vlečko s finimi detajli zagotovo zadeli, organizatorji porok po svetu pa napovedujejo tudi elegantne čipke, dodatke ali detajle v obliki velike pentlje na obleki ter pikice.

porocna_obleka Vir: @bethanysmallphoto

Da, priljubljene pikice se lahko pojavijo na tančici ali vlečki, kot detajl na nevestini obleki ali čevljih, nadeli pa jih bodo tudi drzni ženini, ki jim trendi 2019 napovedujejo mešanje različnih materialov in vzorcev (šahovnica, pike, potiski) ali dobro ukrojene obleke s posameznimi barvnimi poudarki.

Bodoče neveste, ki so resnične sledilke modnih zapovedi in se ne uklanjajo tradiciji, pa bodo zagotovo vesele drznejšega trenda letošnjega leta: poročnega pajaca.

Poročne pričeske ostajajo v trendih bodisi stroge fige bodisi bolj sproščenih pričesk, kjer ponovno s svojo pričesko lahko sledite Meghan Markle, ki je imela spete lase, obraz pa ji je obdajalo nekaj sproščenih pramenov las.

Modne so tudi tiare in, sledeč izbranim rožnim dodatkom poroke, rožni dodatki v laseh.

4. Poročni prstani

Trendi 2019 so se z barvami dotaknili tudi zaročnih ter poročnih prstanov, pri tem pa ni nič nenavadnega, če se par ne odloči za ujemajoči se komplet prstanov.

Moški imajo po navadi raje preproste obročke, medtem ko si dandanes neveste lahko dajo duška s prstanom, ki jih bo osrečeval vse življenje.

V Zlatarnah Holc razumemo vaše želje, saj je kreiranje prstanov naša največja strast, zato smo vam pripravili največjo izbiro prstanov v Sloveniji.

Pri nas najdete prstane za resnično vsak okus in vsak žep, saj poleg zlatih, 14 karatnih prstanov ponujamo tudi srebrne poročne prstane. Prav tako, vam omogočamo poljubno kombiniranje pstanov in poljubno kombinacijo belega, rumenega in rdečega zlata.

In s kakšnimi prstani bosta v koraku z modnimi zapovedmi letošnjega leta?

Lahko seveda poslušata svoje srce in zaupata svojemu okusu ter iz naše bogate ponudbe izberete prstana, ki najbolj predstavljata vajino ljubezen in osebnost.

Sicer pa so letošnji trendi:

 • po meri delani prstani: strokovnjaki napovedujejo vse večjo željo bodočih mladoporočencev po individualizaciji prstanov, da bodo kar najbolje odsevali njuno osebnost, ljubezen in njuno zgodbo.
  V Zlatarnah Holc vam izdelamo poročna prstana tudi po naročilu, povsem po vajinih željah.
 • Minimalizem: leto 2019 prinaša preproste in minimalistične »Meghan efekt« trende tudi med prstane; bodoče neveste se odločajo za tanjše ali manjše prstane, ki imajo tudi priročno plat – na prstu so videti elegantnejši in laskavi, poleg tega ga lažje nosimo skupaj z zaročnim prstanom.

porocni_prstani_185prstana_poroka_190

porocni_prstani218

 • Prstani iz različnih kovin in zaključkov: mat in svetleč, rdeče in zlato ali zlato in belo zlato … Kombinacij in možnosti je neskončno, a mešane barve kovin ter različne končne obdelave prstanov so eden največjih hitov letošnjega leta.
  Predstavljajo združitev dveh individuumov kljub njunim razlikam – natanko to, kar naj bi zakon tudi predstavljal.194_poroka_prstani198_porocna_prstanaporocni_prstani_168

 

 • Rumeno zlato: se vrača in je brezčasno in klasično kot vselej, a z veliko elegantnimi in domiselnimi detajli, zato so tudi vse pogostejša izbira bodočih mladoporočencev.
  Prav vse prstane v naši ponudbi vam lahko izdelamo tudi v rumenem zlatu.
  porocni21105_porokaporocna_prstana155
 • Presenetljive oblike: drzne neveste si bodo z veseljem izbrale prstan nenavadne oblike, barve, ena najbolj trendi oblik dragega kamna pa je »half-moon« – polovica kroga ali meseca.
  zarocni-prstan_72poroka_prstana_170poroka_prstani_17355
 • Neskončni prstan: trend, ki pravzaprav ni nov, a vztrajno ohranja svojo priljubljenost, saj simbolizira večnost in neskončnost ljubezni.
  Dragi kamni so nepretrgoma razporejeni okrog in okrog prstana, kar predstavlja nenehno izkazovanje ljubezni v brezkončnem krogu.

131

5. Poročni šopek in dekoracija poročne dvorane

Kot omenjeno se klasična bela barva za poroke zamenjuje z barvnimi odtenki; pri rožah v poročnem šopku poleg naravnega in preprostega zelenja ne boste zgrešile s pudrasto ali bledo roza ter zamolklo vijolično ali »taupe« barvo.

Strokovnjaki napovedujejo, da se bodo v poročnih šopkih pogosto znašle priljubljene potonike, ki so zelo vsestranske in jih lahko uporabimo pri elegantnem, sproščenem ali rustikalnem slogu poroke, cvetijo pa od aprila oziroma maja ter do konca junija.

porocni_sopek

Za poletne poroke so zelo primerne klasične vrtnice v omenjenih odtenkih, za pozno poletje nežne dalije, za zimske in pomladne poroke pa romantične njivske zlatice.

Bodoče neveste, ki sledite »zero waste« trendu oziroma ste okoljsko osveščene, se boste izognile dekoraciji poročnega prostora (cerkve, dvorane, gostišča) z baloni in okraski za enkratno uporabo.

Nadomestite jih lahko z dramatičnimi rožnimi instalacijami (rože lahko ob koncu zabave podarite svatom, pa še biološki odpadek so): v velike obroče ali lestence vam lokalna cvetličarna z nekaj prikazanimi fotografijami in opisi lahko pripravi čudovito dekoracijo, ki bo prostoru dodala piko na i.

Na spletu je veliko nasvetov, kako se lahko s hula-hop obročem tudi sami zelo kreativno lotite svoje kreacije.

porocna_dekoracija

6. Poročni meni

Bodoče neveste se zavedajo, da je na tradicionalna poroki pri nas še vedno trdno zakoreninjena poročna postrežena pogostitev z večdelnim menijem.

A tudi tradicijo lahko malce prilagodite, da boste v koraku z letošnjimi trendi: ti pri pogostitvi zagovarjajo pladnje, s katerih si svatje postrežejo po želji, kreativne načine postrežbe (na primer mini burgerji, že poznane »dessert table«, ki služijo tudi kot del dekoracije), lahko pa natakarje zamenjate za postrezi-si-sam bar, kjer si svatje postrežejo z naravnimi pijačami in domiselnimi alkoholnimi napitki, na primer koktajli z ginom, in prigrizki (siri in narezki ter sadje) …

porocni_meniji Vir: brides

 

Upamo, da ste dobili nekaj kreativnih idej, da bo vajina poroka kot iz pravljice, a še vedno popolnoma osebna.

Vemo, da je odločitev precej, a prvo lahko sprejmete kar takoj: odločitev za poročne prstane ;)

 Obiščite nas na spletu ali v naših poslovalnicah v Maribor, Ljubljani in Lenartu.