Prijava na e-novice
Obiščite nas: Maribor, Gosposka ul. 27   l  Lenart, Nikova ul. 1a   l  Ljubljana, TPC Murgle
Potrebujete pomoč? Kontaktirajte nas: 02 / 251 51 23 ali info@spletna-zlatarna.si
Vaša košarica (0): 0,00€

Čakate pravo priložnost za romantično zaroko?

Prihaja tisti čas v letu.

Zima še kaže zobe, naše misli pa so že usmerjene k toplejšemu in prijaznejšemu času – pomladi.

Pomlad, ko se ptički ženijo. Idealen čas, če nameravate svojo drago zasnubiti, saj se bližata datuma, ki ju mnogi povezujejo z ljubeznijo in obljubo skupne prihodnosti. Ne verjamete?

Preberite, kateri dan je idealen, da pokleknete in ji ponudite prstan.

 

Zaroka pozimi najbolj priljubljena

V ZDA so naredili raziskavo najbolj pogostih datumov za zaroke. Kar 40 % parov se zaroči pozimi!

O priljubljenih zimskih zarokah smo že pisali tukaj, a tokrat se bomo osredotočili na zimsko zaroko po novem letu.

Kateri je torej najbolj pogost dan za zaroko?
Na prvem mestu je božič, kar je pravzaprav kar jasno: čarobnost prihajajočih praznikov se stopnjuje do božiča, ki pomeni čas praznovanja v družinskem krogu ter izmenjavo daril, zato marsikateri moški izkoristi praznično vzdušje, ko smo (večina) doma, in drago preseneti s prstanom pod božičnim drevesom.

Družina je že zbrana in tako se praznovanju božiča pridruži še romantično praznovanje zaroke.

A božič je že za nami in če niste izkoristili tega, se bliža drugi najbolj priljubljeni praznik za zaroko: valentinovo.

valentinovo

Zaroka na valentinovo

Praznik zaljubljencev, ki smo ga »uvozili« skupaj z mnogimi drugimi navadami z zahoda, je priljubljen čas zarok, ki jih praznik zaljubljencev le še spodbuja: povsod vidimo rdečo barvo, srčke, vrtnice …

Ali je lahko še bolj romantično?

14. februar je za mnogo parov poseben dan, ki se ga radi spominjajo in si vsako leto privoščijo skupno razvajanje, romantično večerjo ali drug drugemu podarijo drobno pozornost.

Moški, ki zase mislijo, da sami niso toliko vešči, da bi lahko drago kako drugače ali izvirno presenetili, z veseljem pograbijo posebne valentinove ponudbe: gostinci nudijo valentinove menije, cvetličarne so bogato založene z rdečimi vrtnicami, v trgovinah je vsako leto več izvirnih voščilnic in darilc, ki bodo razveselila vašo drago.

A nabolj se bo razveselila čudovitega prstana v škatlici.

Če bo nakit pospremilo še vaše vprašanje, ali bo postala vaša žena …  Bo veselje najbrž težko opisati z besedami.
Tokratno valentinovo bosta zagotovo ohranila v spominu!

zaroka_valentinovo

Gregorjevo – slovensko valentinovo

Gregórjevo je praznik, povezan z zaljubljenci.

Po ljudskem izročilu se tega dne, 12. marca, ptički »ženijo«, večina pa ga pojmuje kot slovensko različico valentinovega.

spomladanska_zaroka

Dan ponovno pridobiva vse večji pomen in je tako idealen dan za zaroko, če se vam valentinovo vseeno zdi malce preveč očiten datum ali celo umetno vrinjen na slovenski koledar za tako pomemben dogodek.

Po starem julijanskem koledarju je bil to prvi spomladanski dan, ko so dnevi postali daljši in so se ptički »ženili«, po različnih delih Slovenije pa ta dan spremlja nekaj prikupnih običajev, eden najlepših in najbolj romantičnih je nedvomno spuščanje gregorčkov.

V prestolnici (in več krajih Slovenije) na predvečer gregorjevega družine spuščajo doma izdelane barčice – gregorčke – po Savi.

Drago presenetite s sprehodom ob reki in skupaj občudujta gregorčke. Zunaj bo ravno še dovolj mraz, da bosta tesno objeta, žuborenje vode in nežna svetloba gregorčkov pa idealna romantična kulisa, da vašo najdražjo razveselite z zaročnim prstanom in obljubo večne ljubezni.

zarocni-prstan

Popoln zaročni prstan

Če ste se odločili, da boste svojo drago presenetili z zaročnim prstanom, vam Zlatarne Holc stojimo ob strani in nudimo bogato izbiro zaročnih prstanov: izbirate lahko med prstani iz belega ali rumenega zlata, s cirkoni ali večnimi diamanti, najrazličnejših oblik in izvirnih obdelav, s katerim boste vaši dragi izkazali svojo ljubezen.

Spletni nakup prstana se je v praksi izkazal za odlično rešitev, saj imate dovolj časa za tehtno izbiro in odločitev, v Zlatarnah Holc pa poskrbimo, da poštna pošiljka pomotoma ne bo predčasno pristala v rokah koga drugega in pokvarila vašega presenečenja.

Čaka vas le še izbira pravega prstana (za natančno mero uporabite ta recept in nekaj domišljije, kako jo boste zaprosili. S prstani Zlatarne Holc zagotovo ne boste zgrešili!