Obiščite nas: Maribor, Gosposka ul. 27   l  Lenart, Nikova ul. 1a   l 
Potrebujete pomoč? Kontaktirajte nas: 02 25 15 123 ali info@spletna-zlatarna.si
Vaša košarica (0): 0,00€

Ideje, ki jih lahko »ukradete« s porok slavnih

Sezona porok se je začela in bodoče neveste po vsej Sloveniji mrzlično načrtujejo še poslednje malenkosti in stiskajo pesti za lepo vreme.

Če se vaša poroka bliža ali pa ste šele sveže zaročeni in imate do svoje poroke še veliko časa,  zbiranje idej, kako personalizirati svojo poroko in jo narediti vsaj malce unikatno, je lahko precej stresno početje.

V dobi Instagrama, Pinteresta in drugih socialnih omrežij je lahko teh idej enostavno preveč, vaš poročni proračun pa najbrž ni neomejen kot pri porokah slavnih.
A ravno te si najraje ogledujemo, kajne?

Preberite, kako nekaj hollywoodske ekstravagance večmilijonske poroke slavnih (pa tudi malce skromnejših, a še vedno pravljičnih porok znanih Slovencev in Slovenk) premeteno vključiti v svojo poroko in ob tem ne bankrotirati!

 

Trik: »ukrasti« idejo in jo umestiti v svojo poroko

Poroke slavnih, vsaj tiste, ki niso hudo pretirane, so lahko marsikateri bodoči nevesti in ženinu prava inspiracija.

Medtem ko si najbrž nihče ne želi (niti si tega najbrž ne bi mogel privoščiti) povsem kopirati filmske poroke slavnih, obstaja trik, kako je lahko tudi vaša poroka hollywoodska: z zvezdniške poroke »ukradite« kakšno idejo in jo prilagodite svoji poročni zgodbi.

Tako bo vaša poroka vsebovala kanček glamurja in posebnega stila, ki ga tako občudujemo pri slavnih, še vedno pa bo ustrezala vašemu značaju in, predvsem, poročnemu proračunu.

Občudujete nevestino obleko? Se ne morete nagledati prekrasne dekoracije prostora poročnega slavja? Občudujete veličastno večnadstropno torto? Izdali vam bomo nekaj trikov, kako si lahko vse to (z nekaj prilagoditvami) privoščite!

 

Obleka kot iz sanj

Vera Wang je ena najbolj priljubljenih modnih oblikovalk slavnih, ki kreira poročne obleke že od devetdesetih let prejšnjega stoletja.

Od bogate princeskine obleke Victorie Becham ali Mariah Carey, do morske deklice sester Khloe in Kim Kardashian, ali preproste padajoče poročne obleke za nosečo Alicio Keyes, Wangova vedno najde stil obleke, v kateri se nevesta odlično počuti in na svoj pravljični dan v njej kar žari.

Zakaj se enako ne bi počutile tudi slovenske neveste?

Minimalizirajte dodatke in ročno izvezene detajle ter se s svojo šiviljo pogovorite o podobnem kroju.

Na spletu je mnogo fotografij slavnih in njihovih poročnih oblek s podpisom Vere Wang, izberite svojo najljubšo in jo nesite šivilji!

Malce bolj iznajdljive bodoče neveste boste znale pobrskati tudi po raznih tujih spletnih straneh, ki nudijo kopije takšnih oblek ali vsaj podobne, ki vam jih lahko šivilja z nekaj popravki popolnoma prilagodi. A pri naročanju iz tujine vedno obstaja možnost, da prispela obleka ne bo niti približno takšna kot na fotografiji, zato imejte dovolj časa za plan B.

Poročna obleka Kim Kardashian

 

Dekoracija, ob kateri ostanete brez besed

Le kdo lahko pozabi na pravljični cvetlični zid na poroki Kim Kardashian West?

Najbrž vam ne pride na misel, da bi podobnega poskušali poustvariti na svoji poroki, lahko pa s porok slavnih uporabite ideje za manjše dekoracije ali zgolj vrsto uporabljenih cvetlic ter to prilagodite prostoru, kjer bo potekalo vaše poročno slavje.

V članku Bodoče neveste, že poznate letošnje poročne trende? smo v 5. točki opisali, kako lahko z letos modernimi cvetličnimi inštalacijami ustvarite dramatične dekoracije s preprostimi hula-hop obroči, ki bodo vaše svate navdušili ravno tako kot cvetlični zid.
Še ena dobra ideja, ki se je slavni pogosto poslužujejo že zaradi zasebnosti: intimna poroka na domu.
Imate vi ali vaš bodoči ženin doma ali pri starših veliko dvorišče, velik travnik?
To je lahko čudovita kulisa za manjšo, sproščeno poroko. Ni potrebe, da je tako razkošna, kot je bila domača poroka na velikanskem posestvu Ellen Degeneres in Portie De Rosssi.

dekoracija-poroka

Glamur lahko dodate tudi z nekaj malenkostmi, na primer preprosto dekoracijo domačih stolov, ki jo lahko izdelate sami ali s pomočjo cvetličarke, kot smo jih zasledili na nepozabni poroki Priyanke Chopra in Nicka Jonasa.

Vir_ urbanclap Vir_ urbanclap

 

Veličastna poročna torta

Na poroki slavnih je pogosto več sto povabljencev, zato je tudi poročna torta gromozanska.

Pet, šest in večnadstropne torte so pri nas prej izjema že zaradi količine same poročne sladice, a kaj, ko so tako veličastne, da je ne morete izbiti iz glave?

Našli smo način, kako imate lahko vse – veliko torto in malo ostankov ter, najpomembneje, normalno ceno!

Vas je navdušila poročna torta Sofie Vergara in Joeja Manganiella? Takšno lahko imate tudi vi!

vir: weddingbells vir: weddingbells

Trik je, da vam slaščičar doda posamezna »umetna« nadstropja, ki služijo le kot dodatna dekoracija, »obleče« in okrasi pa jih popolnoma enako kot nadstropja, kjer je dejanska torta.

Premeteno, kajne? Imejte le v mislih, da boste natakarjem povedali, katera nadstropja so namenjena za razrez!

 

Nevestina frizura in ličenje

Vsaka nevesta želi na svoj poročni dan biti kot iz škatlice, zato jih večina da velik poudarek na frizuro in ličenje.

Na spletu najdete neštete primere pričesk in poročnih make upov slavnih, ki jih le pokažete svoji frizerki oziroma mojstrici ličenja, ki ji zaupate.

Pomembno je, da frizerka oz. mojstrica ličenja zna ocenit in svetovati, če vam bo izbrano ustrezalo glede na obrazne poteze, obleko, ten …
Morda pa lahko razmišljate v nasprotno smer in s preprosto eleganco dosežete še boljši učinek?

Lep primer preprostega ličenja, ki čudovito osveži obraz, je preprost poročni make up Kate Upton

Vir: Brides.com Vir: Brides.com

ali sproščena pričeska in ličila neveste Kita Harringtona, Rose Leslie.

vir:tribune.com vir:tribune.com

Tančica, tiara ali kar preprosto cvetje kot dodatek v laseh so lahko minimalistični dodatek, s katerim boste prav tako blestele.

 

Poročna prstana pa naj bosta le vajina

V Hollywoodu se največ pozornosti posveča zaročnemu prstanu, ki jih zvezdnice tako rade razkazujejo na rdeči preprogi.
Kako tudi ne, saj gre pogosto za gromozanske, unikatne diamantne prstane, o katerih si ne upamo niti sanjati.

Ampak, če boste nekaj elementov svoje poroke naredili čisto zvezdniške,  ostanite pri izbiri prstana zvesti sami sebi, svoji osebnosti in načinu življenja.

Ni pomembno, ali si z bodočim možem izbereta enaka prstana, pripadajoči par, popolno nasprotje, ali si celo naročita unikat – pomembno je, da se bosta izbrana prstana zlila z vama, saj ga večina nadene na poročni dan in ga nosi ves čas.

Da boste vedeli, kaj vse vam nudimo v naši spletni zlatarni, pokukajte v bogato ponudbo poročnih prstanov Zlatarn Holc, ki pare že več kot četrt stoletja razveseljujejo in spremljajo ob najlepših trenutkih njihovega življenja.

porocni_prstani_holc