Prijava na e-novice
Obiščite nas: Maribor, Gosposka ul. 27   l  Lenart, Nikova ul. 1a   l  Ljubljana, TPC Murgle
Potrebujete pomoč? Kontaktirajte nas: 02 / 251 51 23 ali info@spletna-zlatarna.si
Vaša košarica (0): 0,00€

Kaj napisati na notranjost poročnih prstanov?

V prejšnjem blogu smo za bodoča mladoporočenca zbrali nasvete, kako izbrati popolna poročna prstana.

Sedaj, ko ste to že naredili ali imate vsaj že »nagledane« vaše najljubše prstane, se najbrž sprašujete, kaj boste v prstan vgravirali.

V Zlatarnah Holc je gravura (do 20 znakov) že všteta v ceno, tako da vam to ne predstavlja dodatnega stroška.

Je pa gravura poročnih prstanov pogost in precej lep običaj ter način, da prstanu dodate svojo osebno noto.

Poglejmo si, kakšne možnosti imata bodoča mladoporočenca pri izbiri gravure v svoja poročna prstana.

 

1. Začetnice para in/ali datum poroke

Najbolj običajna gravura slovenskih parov je, ki je hkrati najlažja izbira, še vedno gravura začetnic para ter datuma poroke.

Morda ne gre za najbolj svežo idejo, je pa zagotovo romantična in enostavna, uporabi jo lahko prav vsak par.

Izbir in kombinacij je več: lahko imate vajini začetnici ter datum poroke, samo datum, samo vajini imeni, le ime vašega bodočega moža oziroma žene …

gravura_porocni_prstani_01

V notranjost svoj poročnih prstanov lahko na primer zapišeta:

  •  A & K 25. 5. 2019
  • Petra in David
  • Sebastjan 6. 6. 2019
  • 20. 7. 2019

 

2. Najljubše romantične besede ali fraze

Lep način za izražanje naklonjenosti svojemu bodočemu življenjskemu sopotniku je tudi gravura romantične besede, fraze oziroma povedi, ki ima za vaju posebno vrednost oziroma izražajo vajino ljubezen.

Mlajše generacije se pogosto kot alternativo maternemu jeziku odločajo za angleščino, francoščino ali latinščino.

Možnosti so neskončne, omejeni ste le s številom znakov.

srebrna_porocna_prstana

Tako lahko vajine poročne prstane opremita s temi besedami:

  • Besede, ki izražajo vajino ljubezen: Ljubezen. Večnost. Forever (ang. za vedno).
  • Fraze, ki izražajo vajino ljubezen: Ljubim te. Za vedno tvoj/tvoja. All my love (ang. imaš vso mojo ljubezen). No one but you (ang. nihče drug kot ti). J'taime (franc. ljubim te). Semper amemus (latin. večna ljubezen).

 

3. Edinstveni ali smešni izrazi

Sproščen par, ki gre skozi življenje z veliko mero humorja, bo morda navdušen nad popolnoma edinstveno gravuro.

Unikaten napis, ki vama je smešen, ali za katerega samo vidva razumeta njegov pomen za vajino zvezo in ljubezen, vama bo narisal nasmeh na obraz vsakič, ko boste pogledali svoj poročni prstan.

In ob tem čutili posebno toplo naklonjenost do soproga/soproge – kaj je lahko lepšega?

 

 

Vajina poročna prstana lahko postaneta edinstvena s temi frazami:

  • Edinstvena sta lahko vajina vzdevka, ki ju ljubkovalno uporabljata drug za drugega, skupaj z datumom poroke, na primer Miči 4. 5. 2019 ter Miši 4. 5. 2019.
  • Smešne fraze: Ne snemi me! Ne vračamo denarja! Vreden/Vredna čakanja. Game over (ang. konec igre). A deal's a deal! (ang. kupčija je kupčija!)

 

4. Priljubljeni citati

Poleg splošno priljubljenih ljubezenskih fraz so izjemno romantični tudi citati iz slavnih ljubezenskih zgodb, bodisi knjižnih uspešnic bodisi romantičnih filmov, ki so vaju očarali.

Na spletu najdete veliko idej, izberete pa lahko zgodbo ali film, ki predstavlja vajino zvezo ali pa ste ob branju/ogledu preprosto zelo uživali.

Morda pa sta prava ljubitelja določenih filmov, z ne tipično ljubezensko vsebino? Izbereta lahko tudi nevsakdanje in popolnoma neromantične filmske citate, priljubljeni so na primer citati iz slavnih filmskih sag, kot so Vojne zvezd, Gospodar prstanov, Harry Potter …

Pravi oboževalci se zagotovo ne bodo omejili zgolj na romantične fraze, ampak posegli po humornih ali njim posebnim izrazom.

modeli_porocnih_prstanov

Nekaj primerov priljubljenih citatov:

  • Citati iz literarnih del: »Forever, you and me.« (Beležnica, Nicolas Sparks); »My heart is yours.« (Razsodnost in rahločutnost, Jane Austen).
  • Citati iz filmov: »So this is love …« (Pepelka), »I love you. I know.« (Princesa Leah in Han Solo, Vojne zvezd), »One ring to rule them all.« (Gospodar prstanov).

 

5. Naslov vajine pesmi ali prvega plesa

Vsak romantičen par ima pesem, ki vaju vselej spomni na vajino zvezo.Morda celo na njen začetek.

To je lahko odlično izhodišče pri ideji za gravuro poročnih prstanov – naslov pesmi ali nekaj izbranih besed njenega besedila bo romantično personaliziralo vajina poročna prstana.

Na porokah velja običaj, da plesišče prva zavzameta mladoporočenca, ki se ob melodiji izbrane pesmi prvič zavrtita kot mož in žena.

Pogosto pari izberejo pesem – to je lahko »njuna« pesem ali pa romantična pesem slovenskih oziroma tujih avtorjev, ob katerih se nežno zazibljeta ali svate presenetita z naštudirano koreografijo.

Vsekakor je tudi naslov ali delček besedila pesmi, ki jo izbereta za svoj poročni ples, romantična izbira za gravuro, ki vama bo vedno priklicala v spomin tiste nepozabne trenutke, ko sta se pred svojimi najdražjimi prvič zavrtela kot mož in žena.

Naslov vajine pesmi ali poročnega plesa: Za naju (Nina Pušlar), Le ti (Ansambel Smeh), All of Me (John Legend), Perfect (Ed Sheeran), Love Someone (Lukas Graham) …

 

6. Prstni odtis ali posebni znaki

Včasih slika pove več kot tisoč besed – zakaj ne bi tega uporabili tudi pri gravuri svojih poročnih prstanov?

Na svetu ni nikogar, ki bi imel enak prstni odtis kot vi, kaj je lepše kot svojemu bodočemu sopotniku v poročni prstan »odtisniti« delček svoje identitete?

To je priljubljen in edinstven način gravure poročnih prstanov, v porastu pa je tudi zanimanje za gravuro posebnih znakov na notranjost poročnih prstanov, na primer: srce, deklico in dečka, znak za neskončnost, pa tudi slika zvočnega zapisa utripa srca, ali izrečenega »Vzamem,« ali »Da,« vašega soproga oziroma soproge.

Če se še odločate, kateri je pravi prstan za vas, pobrskajte med bogato spletno ponudbo poročnih prstanov Zlatarn Holc, Za gravuro ste lahko prepričani, da bo prav tako popolna kot vaš poročni prstan, ne glede na to, za katero se boste odločili.