02 25 15 123 info@spletna-zlatarna.si

Darila za sveti krst

Se tudi vi sprašujete kaj podariti za sveti krst? Da vam olajšamo izbiro smo za vas zbrali nekaj najbolj priljubljenih kosov nakita, krstnih sveč in bombažnih izdelkov, ki so idealna izbira za darila za sveti krst.

Prikazovanje 1–24 od 113 rezultatov

Razvrščanje:

Sveti krst je prvi zakrament, ki ga otrok pridobi, ter tako postane pripadnik krščanske vere. Gre za čudovit in tradicionalen obred, velikega pomena za vso družino in spomin, ki ostane za zmeraj.

Biti izbran za krstnega botra ali botro otroka je nekaj najlepšega. Starši otroka vam tako izkažejo zaupanje in naklonjenost, za vas in krščenega otroka pa bo to posebna vez, ki si jo bosta delila vso življenje.

Po krščanskem prepričanju mora krstni boter ali botra biti zgled otroku, po tradiciji pa tudi finančno skrbeti za krščenca v primeru hude revščine ali smrti staršev. (Od tukaj izvira tudi prepričanje, da mora boter v takšnem temnem primeru prevzeti tudi skrbništvo nad krščencem, kar pa ni resnično in je odvisno od primera.)

Ko prejmete vabilo, da postanete otroku krstni boter ali botra pa se seveda takoj pojavi vprašanje: “kaj podariti krščencu ob krstu?”. Tukaj na pomoč priskočimo mi! Izbirate lahko med mnogimi primernimi darili za krst, od nakita do sveč in oblačil za krst otroka. Lahko pa se tudi posvetujete s starši, če se sami ne morete odločiti ali niste prepričani kaj izbrati.

Tradicionalno zlata darila za sveti krst

Po tradiciji je krstni boter ali botra svojemu krščencu podaril zlat nakit. Tak nakit je večen in bo otroka spremljal skozi vse življenje, ter ga opominjal na njegovo vero, botra in pripadnost. Pri Zlatarnah Holc lahko izbirate med obeski in verižicami iz zlata ali belega zlata, izbira je prepuščena vam, saj boste tako pustili pečat sebe na darilu krščencu.

Verske podobice

Če se odločite za nakup nakita, je ena izmed možnosti, da izberete obesek z verskim pomenom, primernim za krst. Izbirate lahko po široki paleti verskih motivov in izberete tistega, ki se vam zdi za vašega krščenca najbolj primeren.

Angel varuh kot darilo za krst

Nakit s katerim gotovo ne morete zgrešiti, ko izbirate darila za sveti krst! Izbirate lahko med podobami angela. Angel predstavlja čisto bitje, ki bo po krščanskem izročilu bdel nad vašim krščencem, ga čuval in varoval.

Gre za čudovito podobo varuha s krili, ki je na voljo tako v belem, kot v rumenem zlatu. Izbirate lahko obesek z diamantki ali brez. Prav tako lahko izberete obesek, ki je v obliki angela ali pa obesek z okvirjem in sliko angela v obliki reliefa. Izbira je odvisna od vas, vašega okusa in spola otroka.

Krščanski križ

Ena izmed možnosti pri izbiri nakita, ki ga želite podariti ob krstu je gotovo podoba križa. Prav tako zelo tradicionalna podoba, ki pooseblja krščansko vero. Gre za preprost simbol z ogromnim pomenom. Predstavlja vašo vero in Jezusovo žrtev za človeštvo.

Če se tako odločite za podobo križca, lahko izbirate med obeski iz rumenega ali belega zlata, različnih oblik in tekstur, lahko so tudi z kamenčki. Prebrskajte po ponudbi in gotovo boste našli pravega.

Personalizirani obseki so zares posebno darila za sveti krst

Če se želite morda malo odmakniti od tradicionalne izbire obeskov in verskih podobic, lahko izberete obesek, personaliziran prav posebej za vašega krščenca. Gre za unikatno darilo, izdelano prav za vašega krščenca in bo predstavljalo vez med vami kot botrom ali botro in otrokom, ki je samo vajina.

Tako lahko izbirate med obeskom otroških nogic, kamor lahko vgravirate ime krščenca in pa tudi datum krsta, ki bo tako datum, ki ga ne bo nikoli pozabil. Lahko pa izberete tudi obesek fantka ali punčke, na katerega prav tako vgraviramo ime krščenca.

Ostali motivi

Zraven zgoraj omenjenih ponujamo tudi širok izbor drugih motivov, ki jih lahko izberete kot darila za sveti krst. Morda štiriperesno deteljico, ki je simbol sreče, za katero želite, da spremlja vašega krščenca skozi vse življenje. Potem so tukaj tudi obeski v obliki srca, ki predstavljajo vašo ljubezen do otroka, ter vašo obljubo da boste kot boter ali botra skrbeli za otroka vse življenje.

Ali pa morda motiv neskončnosti, ki predstavlja brezmejnost vajine vezi, vere in pripadnosti. Lahko pa izberete kak obesek, ki na prvi pogled ne izda, da je bil darilo ob krstu in je posledično večstranski za nošenje za vse priložnosti in kombiniranje za vse stile …

Personalizirane sveče

Kot del krsta tradicionalno spada zraven tudi krstna sveča. Prižgana sveča predstavlja Kristusovo luč, vodilo vere, ki bo otroka vodilo skozi življenje, straši in boter pa so odgovorni, da to luč vzdržujejo in ohranjajo.

Sveče lahko izberete različnih oblik in dimenzij, okrašene z kristali Swarovski ter čipko in tilom, v različnih barvah, glede na spol otroka. S tem dosežemo, da je sveča estetskega in svečanega izgleda.  Brezplačno vam dopišemo tudi ime otroka in datum krsta.

Svečana krstna oblačila in tkanine

Tradicionalno oblačilo pri krstu otroka je seveda bele barve, saj tako simbolično predstavlja čistost in prerojenje. Izbirate lahko med belim oblačilom ali belim platnom, svetujemo pa vam, da se pred nakupom le teh dogovorite s starši, da nebo prišlo do nakupa dveh oblačil.

Platno in oblačila lahko kupite z različnimi motivi in podobicami, seveda tudi napisi, možno pa je tudi dodatno vezenje, tako da na platno ali oblačilo lahko dodate ime krščenca in/ali datum krsta.

Možnosti so neskončne in izbira je popolnoma vaša! Če pa potrebujete pomoč pa smo vam vedno na voljo tudi mi.

Nalagam

No Products for load

Na vrh strani
Dodano v košarico
Košarica
Zapri

V košarici ni izdelkov.