Obiščite nas: Maribor, Gosposka ul. 27   l  Lenart, Nikova ul. 1a   l 
Potrebujete pomoč? Kontaktirajte nas: 02 25 15 123 ali info@spletna-zlatarna.si

Tudi zimska poroka je lahko pravljična

Eden najlepših razlogov za zimsko poroko, ki so nam jih navedli naši poročni pari med izbiranjem popolnega poročnega prstana je, da je zimski čas preprosto poseben.

Gre namreč za konec in začetek leta, čas praznovanj, tradicije, družine in ljubezni. Zima je čas, ko smo si blizu.
Oglejte si še več razlogov za zimsko poroko, ki so jih z nami delili poročni pari in njihove nasvete, s katerimi bo vaša zimska poroka resnično pravljična.

zimska-poroka-par

Zimska poroka – DA ali NE?

Velik DA! Zimske poroke so postale pravi hit v tujini, počasi pa se prebijajo tudi k nam.

Zakaj zimska poroka?

 • Ker imajo gostje povečini več časa in jim ni potrebno prilagajati dopusta vašemu datumu poroke.
 • Ker imajo poročni ponudniki manj zasedene termine, tako boste prej lahko dobili željeno gostišče, fotografa, catering …Prav tako boste od fotografa in snemalca verjetno v krajšem času prejeli poročne fotografije in video, saj ne bosta imela toliko drugih porok in dogodkov kot poleti.

poroka-pozimi

 • Izognili se boste najbolj neprijetnemu delu poletne poroke – vročini!
  Vročine marsikdo ne prenaša dobro – ljudje postanejo hitro nervozni in nejevoljni, se izogibajo plesu … Nikomur na fotografijah niso všeč potne sledi na srajcah in oblekah. Damam in predvsem nevesti pa predstavljajo tudi hudo oviro topeča se in manj obstojna ličila.
 • Zaradi hladnih temperatur decembra, januarja in februarja se izognemo še enemu dejavniku, ki povzroča največ stresa bodočim nevestam – stresu zaradi vremenske napovedi.Dež, sneg, sonce – kar koli bo sijalo ali padalo z neba na vajin poročni dan pozimi, bosta obrnila v svojo korist, ko bo šlo za vajine poročne fotografije. Sicer pa se preveč ne bosta sekirala, saj 99 odstotkov zimskih porok poteka v zaprtih in toplih prostorih.
 • Pri zimski poroki lahko privarčujete. Po poletni sezoni se znižajo cene poročnih oblek, da se naredi prostor za prihajajoče nove modele – odlična priložnost za vas, da pridete do svoje sanjske poročne obleke precej ceneje. Če vam dolgi rokavi niso všeč, bomo v nadaljevanju članka z vami delili tudi nasvet, kaj obleči čez obleko za trenutke na mrzlem (med prevozom do matičarja, med fotografiranjem …).

nevestina-obleka

 • Cenejša okrasitev – mnogo poročnih dvoran (gostišč, hotelov itd.) bo zaradi prazničnega časa imelo že dekoriran prostor, tako boste prihranili tudi tukaj.Prepričajte se le, da poročna dvorana ne bo polna božičnih motivov, če vam to ni všeč – čipke, majhne lučke, sveče, vejice zimzelenih dreves, cimet, pozlačene vejice in storži so le nekaj idej dekoracije, s katerimi je lahko vaša poroka z minimalno okrasitvijo šik in elegantna.

zimski_okraski

 • Prav tako lahko gostom povsem poceni pripravite izvirna darilca z zahvalo: skodelica z vrečko domačega čaja ali pripravka za vročo čokolado, šal ali odejica, ki hkrati skrbi, da je gostom toplo na poroki, grelci za roke in podobno bodo vašim gostom ostali lep in praktičen spomin na vajin poseben dan.

Nasveti naših parov, ki so se poročili pozimi

Ko si v Zlatarnah Holc bodoča nevesta in ženin izbirata poročna prstana, se precej pogovarjamo, saj lahko tako najboljše svetujemo.
Le tako bodoča mladoporočenca dobita poročna prstana, ki sta popolna v vseh pogledih - dizajnu in prilagojena njunim življenjskim slogom in navadam.

Na tak način o paru pogosto izvemo marsikaj zanimivega. Vaše zgodbe naravnost obužujemo - res imamo super poklic.

Med drugim pare povprašamo, zakaj so se odločili ravno za zimsko poroko in kateri so najpomembnejši nasveti, ki bi jih delili z drugimi.

 

zimska-nevesta

 •  Nasvet za zimsko poroko 1: »Ne pozabite, da je lahko res mrzlo!«
  Če boste imeli srečo in bo zunaj suho ali bo celo naletaval svež sneg, ste lahko prepričani, da bo vaša poročna snemalna ekipa želela narediti tudi nekaj fotografij na prostem.Za nekaj fotografij boste že zdržali zgolj v vaši čudoviti poročni obleki, a pripravite si tudi nekaj toplega za čez ramena – plašč, umetno krzno, puhast šal ali ogrinjalo …Če imate bolj rokerski stil, bo odlično učinkovala tudi vaša najljubša kratka jakna v videzu usnja.Zaščitite tudi svoje noge – dolga obleka bo brez težav skrila debelejše nogavice ali svetle pajkice.Pravo zimsko vzdušje pa lahko z dragim ustvarita, če se skupaj ovijeta v odejo in pozirata v toplem objemu.Če bosta goste obdarila s čajem ali vročo čokolado, si dajte izdelati posebne skodelice in jih uporabita med fotografiranjem. Topla pijača vaju bo pogrela, fotograf pa bo lahko ujel nekaj izvirnih fotografij s paro iz skodelic.
  Kurišče, odeja in topel napitek – ali je lahko še bolj zimsko in domačno?

  Ne pozabita pa tudi na vajine družice in najbližje, ki v bližini čakajo na fotografijo z vami – zanje najemita grelnik ali zunanje kurišče, dodajta nekaj toplih rokavic, šalov ali odejic, grelcev za roke.

  Vse to lahko potem postavite tudi pred izhod vaše poročne dvorane za vse goste, ki bodo med slavje odšli na »pavzo« ali se nadihat svežega zraka. Verjemite, hvaležni vam bodo.

 • Zimska poroka - nasvet 2: »Imejte s sabo zimsko prvo pomoč!«
  Ženske imamo navadno v svoji ročni torbici vedno kakšne robčke, puder in šminko …
  Na poroko pa gre nevesta po navadi brez vsega.Nikar ne naredite te napake, prosite eno izmed družic ali gostij, ki ji zaupate, naj za vas nosi »zimsko prvo pomoč« za nevesto, ženina ali svate: papirnate robčke, kakšen grelec za roke, ki ga v sili lahko potisnete tudi v čevelj, dodatna oblačila za mrzlo vreme in puder, s katerim boste lahko zunaj prekrili mrzla rožnata lička in nos.
 • Nasvet 3: »Imejte dvojno rezervno obutev – za zunaj in za ples do jutra.«
  Veliko nevest obred in prvi ples opravi v vrtoglavih petah, potem pa se preobujejo v udobnejšo obutev brez petk.Pozimi pa naj imajo neveste v mislih, da bodo med fotografiranjem morda naletele na dež, luže, sneg ali sodro, tako da je visoke pete za zunanje fotografiranje pametno zamenjati za škornje.Gumijaste, podložene, kavbojske, rokerske bulerje … Izbira je vaša, možnosti pa veliko, saj so neveste pri obutvi dandanes precej bolj kreativne kot včasih.Enako velja tudi za ženina in vaše družice, priče, starše … Opozorite jih, naj imajo s sabo rezervno obutev, a ne le tisto za na plesišče.Glavno je, da vas ali vaše najdražje v noge ne zazebe in da obutev ne premoči, saj si najbrž ne želite prvih dni kot poročena žena preživeti s prehladom v postelji, kajne?

  nevesta-sneg

 • Nasvet za zimsko poroko 4: »Ne pozabite na notranje portretne fotografije!«
  Še tako topel plašč ne bo odgnal mraza, zato si pred poroko oglejte prostore, kjer bo potekal obred in poročno slavje in zagotovo boste našli tudi romantičen kotiček v topli notranjosti, da bosta z možem naredila nekaj prekrasnih portretnih fotografij.Morda vas bo mraz presenetil in ne boste uspeli narediti vseh fotografij zunaj, kakor ste si zamislili, zato le imejte v načrtu še krajšo notranjo foto-seanso.

ziski-napitki

 • Popolna zimska poroka - nasvet 5: »Razvajajte goste s toplimi napitki in jedačo.«
  Če kdaj, nam ravno pozimi pašejo topli napitki in vroče, krepke jedi.Ponudite gostom, da se pred ali po obredu pogrejejo s čajem, vročo čokolado, kakavom in šele nato nadaljujte z nazdravljanjem s penino.Topli napitki naj bodo na voljo tudi ob tradicionalni kavi v kasnejših urah slavja.Eleganten način postrežbe vroče čokolade je lahko tudi čokolada z različnimi okusi na palčki, ki se med mešanjem v mleku raztopi – tako boste tudi zaposlili svate, medtem ko se boste fotografirali.Kot prigrizke pred glavno jedjo lahko ponudite tudi okrepčilno paradižnikovo juho s popečenim kruhkom. Vaš gostinec bo zagotovo imel primerne kozarčke za nadvse elegantno postrežbo.

  Sezonske krepke jedi bodo vaše goste nasitile in zadovoljile njihove brbončice, vašemu budžetu pa bo izbrana sezonska hrana prijaznejša, saj ni potrebe po morski ali drugi eksotični hrani, ko pa lahko iz sezonskih dobrot gostinci ustvarijo odlično pojedino.

Želimo vam prekrasno pravljično zimsko poroko. Za ogled in informacije o izbiri popolnih poročnih prstanov za vaju pa naju obiščita v Ljubljani, Mariboru, Lenartu in na spletu.